Besøg også: Australienrejser · Fijirejser

Australias Luxury Lodges

Foto: Lizard Island Resort

Australias Luxury Lodges


Rejsebrev fra Australien.

Australien er landet der har alt. De smukkeste paradisstrande; spektakulære bjerge og klippeformationer såsom Uluru (Ayers Rock), The Twelve Apostles og The Remarkable Rocks på Kangaroo Island; verdens største koralrev; grønne dale i alle regnbuens farver og blodrøde ørkener, over 60 vindistrikter og en kulinarisk scene, der på et par årtier har bevæget sig fra “backyard barbie” (grill i baghaven) til verdensklasse.

Og så det unikke dyreliv, med tusindvis af arter, der ikke findes andre steder: hoppende kænguruer og wallabies i størrelserne XXS til XXL. Koalaer, som i øvrigt er et pungdyr og ikke en bjørn, som mange tror, ​​og som sover op til 18 timer i døgnet, fordi den er så bedøvet af eukalyptusblade. Emuer, der faktisk er ægte, overlevende dinosaurer, og wombats, et pungdyr, der kan minde om en lille bjørn, for bare at nævne nogle få.

I de senere år har Oz, som australierne ofte kalder deres land, også fået en række luksuriøse lodges, hvor besøgende kan komme tæt på naturen og dyrelivet.

Lizard Island.
Lån en motorbåd og find din egen private strand.
Foto: Tourism Queensland

Lizard Island

En times flyvetur nord for Cairns, langs det 2.300 kilometer store Great Barrier Reef, venter paradis. Øen blev navngivet Lizard Island af kaptajn James Cook, som landede her i 1770. De aboriginer, som før boede her, kaldte øen Dyiigurra.

Her, i Lizard Islands 40 villaer og suiter, kommer der kun nogle få privilegerede gæster hvert år. Omgivet af 1.000 hektar nationalpark og med 24 private strande rundt om øen, er det noget af det tætteste, du kommer på en førsteklasses Robinson Crusoe-livsstil. Men stedet er totalt blottet for næser i sky, med en afslappet strandstemning over hele øen.

Dagene her blev brugt på at snorkle og dykke blandt farverige koraller. Vi boede midt på koralrevet! En dag fik vi øje på de enorme rokker, der her kaldes mantarokker. En anden dag bestilte vi en picnickurv, hoppede ind i en lille motorbåd og satte kursen mod en pudderfin strand, hvor vi nød livet helt for os selv.

Personalet på Lizard Island gør alt for deres gæster. Skaldyrsmiddag i måneskin? Intet problem. Middagscruise for to i solnedgangen? Klart. SUP-board før morgenmad? Selvfølgelig. Også her er det hele all inclusive. Måltider bliver hurtigt en hellig stund. Alt smager bare fantastisk! Skal vi virkelig rejse videre i morgen???

Infinity swimmingpool på Qualia.
Infinity swimmingpool ved qualia.
Foto: Jason Loucas Photography

qualia

Men det, der mødte os på den næste destination, var nu bestemt heller ikke værst. Eller rettere: Det var en helt unik oplevelse! På Hamilton Island, i øgruppen Whitsundays (eller Pinseøerne på dansk), der består af 74 idylliske øer, midt i Barrier Reef, mellem Townsville og Rockhampton, ligger qualia. Her fik vi mindeværdige oplevelser både over og under vandet. Og endda i luften, da vi blev samlet op med helikopter og fløjet over det smukke maritime landskab til Hamilton Island Golf Club, hvor køllerne og golfvognen ventede.

Golfvognen er i øvrigt tilgængelig under hele opholdet på qualia. De 60 suiter – alle med havudsigt – er fordelt på et stort, delvist kuperet område, så det er behageligt at have fire hjul i stedet for kun to ben at bevæge sig rundt på. For eksempel til at besøge infinity-poolen, hvor vi tilbragte nogle dejlige, dovne timer. qualia, som udtales “kwah-lee-ah” og betyder noget i retning af “en række dybe følelsesmæssige oplevelser”, er blevet hædret med en stribe priser, herunder Luxury Travel Magazine, der erklærede hotellet for “Bedste australske romantiske ejendom” i 2017, og samme år modtog prisen “Best Beach or Coastal Resort in the World” ved Boutique Hotels Awards.

Emirates One&Only Wolgan Valley
Emirates One&Only Wolgan Valley ligger i læ mellem høje, frodige dalsider.
Foto: Emirates One&Only Wolgan Valley

Emirates One&Only Wolgan Valley

Sidste stop på rejsen i denne omgang er tre timer i bil – eller 45 minutter med helikopter, hvis man foretrækker det – nordvest for Sydney, i et naturreservat nær den berømte Blue Mountains National Park. Det er et unikt paradis for alle naturelskere!

Selve lodgen, der består af et-, to- og treværelsesvillaer med privat swimmingpool og smuk udsigt over dalen, ligger i læ mellem høje, frodige dalsider. Omkring det 2.800 hektar store område vandrer kænguruer og wombats rundt og gumler gladeligt på græs og andre fristende planter. Gæsterne får tildelt hver deres mountainbike og opfordres til at udforske omgivelserne. Især tidligt om morgenen og i skumringen var det særligt smukt. Lodgen har også flere heste, som du kan booke (på forhånd) til rideture med eller uden guide.

Da vi er i vildmarken, er alting her også all inclusive. Stedet har to gourmetrestauranter, og maden smagte fremragende, så vi havde lidt ondt af hestene, der tog os med på en tur langs Wolgan-floden dagen efter. Emirates One&Only Wolgan Valley har også en fabelagtig spa.

Se vores rejseforslag til Australien.

Læs også


Castlereagh Lake, Ceylon Tea Trails.

Den solkyssede ø

Frodige Sri Lanka er kendt som teens land, hvor hav og jungle mødes, og hvor vidunderlige gamle koloniplantager er blevet forvandlet til smuk indkvartering omgivet af historiens vingesus.
Læs det hele
Singapore.

Derfor er Singapore en af ​​vores yndlingsbyer

Singapore er en kulturel smeltedigel, hvor du finder både det hypermoderne og det traditionelle Sydøstasien i smuk forening.
Læs det hele
.

Private Travel Lab er et brand under Australienrejser Aps, som er ansvarlig arrangør. Australienrejser er IATA-agent og medlem af Rejsegarantifonden.

rejsegarantifonden
IATA logo
Serandipians logo