Besøg også: Australienrejser · Fijirejser

Derfor er Singapore en af ​​vores yndlingsbyer

Foto: ©Noppasinw - stock.adobe.com

Derfor er Singapore en af ​​vores yndlingsbyer


Singapore er en kulturel smeltedigel med det bedste fra flere verdener og epoker. I bybilledet finder du både det hypermoderne og det traditionelle Sydøstasien i smuk harmoni. Der er også et stort udvalg af shoppingmuligheder, turistattraktioner og ikke mindst madoplevelser, som ingen anden by kan matche.

Smuk og effektiv metropol

Udover at det offentlige rum er rent og pænt, er Singapore kendt for en velfungerende og punktlig offentlig transport. Det er allerede mærkbart ved ankomsten til Changi Lufthavn. Lufthavnen er flere gange blevet kåret som verdens bedste; overskuelig, effektiv og du vil ofte opleve, at kufferten allerede er på bagagebåndet, før du overhovedet er på plads for at hente den.

Både dets beliggenhed og historie har gjort Singapore til et handelscenter i regionen. Det moderne Singapore blev grundlagt som en britisk forpost i starten af ​​det 19. århundrede. Landet er en kombineret ø- og bystat med broforbindelser til Malaysia. Området er kun lidt større end en typisk europæisk hovedstad, og befolkningen er på lidt over 5,5 millioner.

Immigration og kulturer udefra har skabt kvarterer som Little India, Chinatown og Holland Village. Gamle templer i traditionel sydøstasiatisk stil ligger side om side med højhuse med facader af glas og stål. Denne sammensmeltning af nyt, gammelt, østligt og vestligt har tilsammen givet Singapore dets særpræg. Det er en fascinerende kontrast, når østens mystik og farverige udsmykning møder vestens stilfulde minimalisme.

Singapore Changi.
Jewel Changi Airport.
Foto: Pexels/Marvin Chandiary

Drømmedestination for madelskere

På Dempsey Hill midt i byens centrum finder du et varieret udvalg af fine dining i stilfulde omgivelser. Nogle af Singapores i alt 55 Michelin-restauranter ligger her (tal fra 2024). Restauranten Burnt Ends har fået en stjerne i bogen for sine australske grillretter, mens Candlenuts stjerne er blevet præmieret for autentisk mad fra Malaysia og Indonesien. Prøv Long Beach-restauranten for de bedste fisk og skaldyrsretter – inklusive klassikerne Chili Crab og Pepper Crab. Og husk at reservere bord på forhånd, for restauranterne er populære.

Dempsey Hill ligger få kilometer øst for Holland Village. Efter en spadseretur længere mod øst, befinder du snart i Orchard Road, der er byens kommercielle centrum og et shoppingmekka, med alt lige fra factory outlets til butikker med eksklusivt designertøj. Og selvfølgelig lækker mad på de fleste gadehjørner. Hainanese Chicken Rice er Singapores nationalret, og hvis du er på Orchard Road for første gang, kan Chatterbox Cafe’s Chicken Rice varmt anbefales.

Laksa.
Laksa er en ikonisk Singapore-ret.
Foto: Sharon Ang from Pixabay

Og nu hvor signaturretter er temaet – så gå endelig ikke glip af verdens bedste dim sum på Din Tai Fung. Restaurantkæden har flere afdelinger rundt om i bymidten og der kræves som regel også bordreservation.

UNESCO-listet madkultur

Som du kan forestille dig, er der mange fristelser på vejen fra Dempsey Hill til Orchard Road, men vi er endnu ikke nået til den kulinariske finale i Newton Circus, hvor det mest berømte af byens madmarkeder ligger. De populære madmarkeder kaldes “hawker centres”, og selve konceptet blev faktisk opført som kulturarv af UNESCO i 2020. Madboderne byder normalt kun på en eller to forskellige retter hver, som de til gengæld er eksperter i. Sammenfattende er udvalget af smage, retter og ingredienser enormt – et rent drømmescenarie for alle madelskere.

Tropisk oase

Byvandringen fra Dempsey Hill til Newton Circus nærmer sig den østlige udkant af byens centrum. Herfra er der kort afstand til den mest besøgte attraktion i Singapore. Gardens by the Bay er en kæmpestor park, som både er et arkitektonisk og botanisk mesterværk. Her vokser tropiske planter fra nær og fjern både i det fri og inde i de gigantiske glaskupler. Kontrasten til det travle byliv er slående, når man bevæger sig ind i dette naturparadis, omgivet af blomster, træer, klatreplanter og kunstige vandløb og vandfald.

Singapore.
Chinatown i Singapore.
Foto: ©hit1912 – stock.adobe.com

Fra Gardens by the Bay bevæger vi os igen vestpå og når distriktet Chinatown, et lille stykke Kina hvad angår arkitektur, kultur, mad og shopping. De mange små butikker sælger alt fra souvenirs til tøj og kinesisk silke i metermål. Her kommer du endnu engang forbi gamle templer og trendy vinbarer, der ligger side om side. Og selvfølgelig en separat madgade med autentiske kinesiske retter.

Ferieparadiset Sentosa Island

Fra Chinatown fortsætter vi sydpå til Sentosa Gateway – den enorme bro, der forbinder byens centrum med øen Sentosa i Singapore-strædet. Sentosa er et ferieparadis og meget anderledes end den travle storby på den anden side af broen. Her er der resorts i naturskønne omgivelser, smukke strande og golfbaner. Det er også på Sentosa, du finder børnenes favoritattraktioner; Universal Studios’ forlystelsespark, S.E.A. Aquarium and Adventure Cove Waterpark, for at nævne nogle få. Du kan bo på et af de mange gode resorts på Sentosa og tage på dagsture til centrum – eller tage en dagstur ud på øen, hvis du har et hotel i centrum.

Sentosa Island i Singapore.
Sentosa Island.
Foto: Richie Chan – stock.adobe.com

Hoteller og resorts i verdensklasse

Udvalget af overnatningsmuligheder i Singapore er stort, og du vil finde overkommelige muligheder inden for rækkevidde i byens centrum. Men Singapore kan også tilbyde nogle af de bedste og mest eksklusive hoteller i hele verden.

Vores favorit er det prisvindende Capella, centralt beliggende på Sentosa. Resortet er bygget op omkring to villaer fra kolonitiden med kort afstand til både stranden og Serapong golfbane. Omgivelserne er idylliske, boligenhederne luksuriøse og maden tilberedt af Michelin-kokke.

På nordsiden af ​​Sentosa ligger det spændende resortkompleks Equarius Villas. Der bor du i en uforskammet lækker villa med egen terrasse og privat swimmingpool. Eller prøv noget unikt i form af Equarius TreeTop Lofts, hvor du bor i en hytte blandt trætoppene. Hos Equarius Ocean Suites har du dit eget rækkehus, hvor kælderetagen har et undervandsvindue, der viser det rige maritime liv under overfladen i S.E.A. Akvarium.

Tilbage i centrum ligger det ikoniske Raffles Hotel fra 1899. Hotellet byder på en luksusoplevelse fra A til Z og har blandt andet haft Rudyard Kipling, Elizabeth Taylor og Charlie Chaplin som gæster. Det var her, bartenderen Ngiam Tong Boon tilbage i 1915 skabte opskriften på Singapore Sling-cocktailen, som endte med at blive eksporteret til hele verden.

Shangri-La Hotel Singapore
Det originale Shangri-La.

Et andet verdensomspændende koncept, der udspringer af Singapore, er Shangri-La-hotelkæden. Deres første luksushotel, som åbnede i Singapore i 1971, er med tiden blevet til over 100 hoteller i over 20 forskellige lande verden over. Originalen ligger i hjertet af byen i gåafstand fra Orchard Road.

Perfekt – også som mellemlanding

Vejen er som nævnt kort mellem shopping, madmarkeder, natteliv, turistattraktioner og stranden. Rundturen, der starter på Dempsey Hill og slutter på Sentosa Island, er kun 17 kilometer lang. Du vil nemt kunne tilbringe en uge i Singapore med spændende oplevelser og nye indtryk hver dag, men du får også meget ud af to-tre nætter som mellemlanding på vej til destinationer i Stillehavet eller Australien.

Se vores rejseforslag til Singapore.

Læs også


Angkor Wat.

I Khmerernes rige

Angkor, hovedstaden i det gamle Khmer-imperium, er hovedårsagen til at globetrottere har peget kompasnålen mod Cambodja siden starten af ​​det 20. århundrede.
Læs det hele
Six Senses Zil Pasyon

Tropisk paradis

Seychellerne har pudderhvide strande og topasfarvet vand i alle retninger. Læs vores rejsebeskrivelse og få et indblik i det bedste, som dette vidunderlige ørige har at byde på.
Læs det hele
.

Private Travel Lab er et brand under Australienrejser Aps, som er ansvarlig arrangør. Australienrejser er IATA-agent og medlem af Rejsegarantifonden.

rejsegarantifonden
IATA logo
Serandipians logo