Besøg også: Australienrejser · Fijirejser

Tropisk paradis

Foto: Six Senses Zil Pasyon

Tropisk paradis


Rejsebrev fra Seychellerne.

Anse Victorin på Fregate Island på Seychellerne er blevet kåret som verdens smukkeste strand.

Men derudover finder du også pudderhvide strande og topasfarvet vand i alle retninger. Source d’Argent er en favorit, den øde Anse Marron og postkort-perfekte Anse Lazio og Anse Takama er tre andre. Naturen har været generøs over for disse 115 øer i Det Indiske Ocean, kun 200 kilometer nordøst for Madagaskar.

Mens portugiseren Vasco da Gama var den første til at observere øerne i 1502, var engelske sømænd de første til at gå i land, godt hundrede år senere. Men det var franskmændene, der satte deres præg på øen, da de i 1776 gjorde krav på Mahé og de omkringliggende mindre øer. De opkaldte øerne efter kong Ludvig XV’s finansminister, Monsieur Séchelles. Derefter plantede de plantager og dyrkede muskatnød, kanel, nelliker og chili og til sidst bomuld og sukkerrør. Med den franske revolution fik Seychellerne selvstyre i en kort periode, før landet blev en britisk kronkoloni i 1903. Briterne viste dog ringe interesse for deres nye koloni, og kulturen blev fortsat formet af franske koloniherrer og Kreolsktalende efterkommere af slaver. Først i 1976 blev øgruppen en selvstændig republik. På det tidspunkt havde den internationale lufthavn eksisteret i fem år, og de første turister havde allerede fået øjnene op for paradisøerne.

Vi har besøgt Seychellerne flere gange. Hvis du vil vide mere om stederne i denne rejsebeskrivelse, eller bestille en oplevelsesrejse til dette vidunderlige ørige, hjælper vi dig med glæde.

Fregate Island Private
Medbring en picnickurv og spis frokost på stranden.
Foto: Fregate Island Private

Fregate Island Private

Dette private paradis ligger en 30-minutters helikoptertur fra hovedøen Mahé, hvor lufthavnen ligger. Øen har 16 smukke villaer med swimmingpools og uovertruffen udsigt, alle med egen butler. Det er muligt at leje hele øen og invitere familie og venner til en magisk Robinson Crusoe-oplevelse. Den fiktive kaptajn måtte dog klare sig uden den problemfri service, der gør opholdet her så uforglemmeligt, hvilket blandt andre David og Victoria Beckham har sat pris på under deres besøg.

Tag for eksempel øens syv private strande. Der vil du blive mødt af behagelige strandstole, bløde frottéhåndklæder og en køletaske med iskolde drikkevarer. Og alt andet, du kunne ønske dig, kræver bare et telefonopkald til butleren.

Fra stranden Anse Victorin er det skønt at snorkle. Marina Beach er altid i læ. For at komme til Anse Park skal du tage en junglesti forbi de store, men harmløse Aldabra-kæmpeskildpadder, som der er mere end 3.000 af på øen. Hver villa har også sin egen buggy, hvis det lyder lidt skræmmende at gå blandt skildpadder.

Hvis i er mere eventyrlystne, kan butleren arrangere en udflugt med Fregate Islands egen biolog, hvor i går langs øens elleve kilometer stier, mens i lærer paradisets storslåede flora og unikke fauna at kende. Eller hvad med en natsafari?

Hvad sker der ellers på en øde ø? Ikke så lidt, viser det sig: Sejlads, windsurfing, havkajak, dykning, yoga, vandreture, mountainbikes, volleyball, badminton og tennis, og meget mere . Et besøg eller tre til resortets Rock Spa er også et must. Du finder det i et fredeligt teakhus højt oppe med udsigt over regnskoven.

Måltiderne er et kapitel for sig. Fregate Island Private er all-inklusive, så det eneste du behøver tænke på er, hvor du vil spise dit måltid. Udendørs morgenmad på en hvid dug ved et bord i læ af banyantræets løv, måske? En surf & turf champagne frokost på stranden? Fin middag i restauranten eller et let måltid i strandbaren?

Six Senses Zil Pasyon
Fra din terrasse på Six Senses Zil Pasyon har du udsigt til hvide strande, turkisblåt hav og svajende palmer.
Foto: Six Senses Zil Pasyon

Six Senses Zil Pasyon

Du ankommer til øen Félicité hvor dette pragtfulde, moderne resort ligger enten med helikopter fra Mahé eller speedbåd fra Praslin. Uanset ankomsten, er ét ord nok til at beskrive det første møde: Wow!

De omkring 30 villaer ligger i læ mellem de granitformationer, der er så typiske for flere af øerne på Seychellerne. Fra din terrasse har du udsigt til hvide strande, turkisblåt hav og svajende palmer. Start for eksempel dagen med morgenmad på din private terrasse, inden stranden og havet lokker dig.

På Seychellerne er koralrevene stadig levende og farverige, og sammen med en overflod af havliv, lige fra små tropiske fisk til hvalhajer, samt skibsvrag og undervandsgranitskulpturer, gør det havet her til en våd drøm for alle der elsker dykning og snorkling. Og skulle turen til Seychellerne være første gang, man tager svømmefødder på og spytter i dykkermasken, arrangerer resorterne kurser med kvalificerede dykkerinstruktører.

Den kulinariske scene på Seychellerne er en eklektisk blanding af de kulturer, der er kommet sejlende over havet og har formet livet her i løbet af de sidste par hundrede år. Afrikanere, kinesere, franskmænd, englændere og indere har bragt smag og mad fra deres hjemland. Six Senses Zil Pasyon har flere restauranter og barer, der serverer både traditionelt Seychellois mad og innovative menuer inspireret af lokale og internationale retter.

Som på alle Six Senses’ resorts rundt om i verden, er fokus også her på lokalt produceret, økologisk mad og bæredygtigt forbrug. Drikkevand kommer fra resortets eget renseanlæg; på glasflasker, da plast er et klart nej-nej, mens stedets imponerende køkkenhave og en økologisk hønsegård er med til at sikre, at råvarerne rejser så kort som muligt.

North Island Villas
Villaen ligger så skærmet, at man får følelsen af ​​at være alene på øen.
Foto: North Island Villas

North Island

North Island er så meget mere end en luksusferiedestination, det er en livsstil, siger de dedikerede chauffører på denne frodige paradisø 27 kilometer nordvest for Mahé. De har blandt andet startet et storstilet fredningsprojekt på øen, og de vil gerne inddrage gæsterne i de mange forsøg på at skrue naturens biologiske ur tilbage.

Det her er afslappet barfodsluksus taget til nye højder. Den høje dagspris gør dog, at oplevelsen kun er for de få udvalgte. Ligesom Will & Kate, eller mere formelt; hertugen og hertuginden af ​​Cambridge, og George og Amal Clooney. Begge par valgte at tilbringe deres bryllupsrejse på Nordøen. Men den smukke natur og unikke atmosfære på denne to kvadratkilometer lille ø kan få alle og enhver til at trække vejret lidt hurtigere, som om de var nyforelskede.

Hver af de elleve villaer har deres egen adgang til hovedstranden, der ligger som et hvidt fløjlsbånd langs næsten hele øens langside. Tidevandet har flyttet sand op og ned ad strandene her i millioner af år, og vasket og slebet hvert sandkorn til hvidt pulver. Havstrømmene ændrer konstant sandmasserne, så det der var din yndlingsstrand et år, kan være væk næste gang du kommer. Men du finder med garanti en ny.

Livet på Nordøen er langsomt. Frisk frugt og friskpresset morgenkaffe på terrassen. En morgenvandring rundt om øen. En lang, afslappende svømmetur. Picnic på stranden eller en salat i restaurant Piazza – øens omdrejningspunkt, bygget med nænsom minimalisme under et gammelt indisk mandeltræ. Solen går tidligt ned i havet på disse kanter. Ved West Beach kan du se solnedgangen farve stranden og havet i den smukkeste pastel, inden den fløjlsbløde aften byder på spisning med levende lys til akkompagnement af bølgeskvulp. Eller hvad med en kreolsk smagsoplevelse i det historiske bibliotek, der ligger i en original koralstensbygning fra dengang, North Island var en kokosnøddeplantage. Eller måske en krydret grill- eller skaldyrssuppe på din egen terrasse, tilberedt af en af ​​resortets kokke.

Mellem smagsoplevelserne, de visuelle indtryk, de forfriskende bade og timer i sol og skygge inviterer Nordøen til at tage del i dets bevaringsprojekter. Man får unik viden om det sårbare samspil i naturen. Og lærer hurtigt at værdsætte og bedre forstå, hvad der skal til for at bevare tropiske paradis som Nordøen for fremtidige generationer.

Har du lyst til at rejse dertil? Læs mere her: North Island og Six Senses Zil Pasyon

Læs også


Dovendyr i Costa Rica.

Costa Ricas fantastiske natur

Costa Rica er en eksotisk destination med varieret natur og spændende dyreliv – perfekt til dig, der ønsker naturoplevelser ud over det sædvanlige.
Læs det hele
Singapore.

Derfor er Singapore en af ​​vores yndlingsbyer

Singapore er en kulturel smeltedigel, hvor du finder både det hypermoderne og det traditionelle Sydøstasien i smuk forening.
Læs det hele
.

Private Travel Lab er et brand under Australienrejser Aps, som er ansvarlig arrangør. Australienrejser er IATA-agent og medlem af Rejsegarantifonden.

rejsegarantifonden
IATA logo
Serandipians logo