Foto: Joao Barcelos/iStock

Caribien


I oktober 1492 fik Christoffer Colombus, som han var døbt i sit hjemland Italien, øje på land. Indien, sagde han, men det var Bahamas.

Derefter fortsatte færden til nye paradisøer i Det Caribiske Hav. ”Indianerne”, som havde levet deres liv blandt frodige bananpalmer, blomstrende tobaksplanter og vanilje orkideer, blev jaget ud af deres behagelige hængekøjer.

I løbet af et par årtier overtog europæiske plantageejere, kinesiske tjenestefolk og afrikanske slaver urbefolkningens ørige. Da Columbus opdagede at han ikke var kommet til Indien alligevel, fik det navnet De Vestindiske Øer.

Flamingoer på Renaissance Private Island utenfor Aruba.
Flamingoer på Renaissance Private Island utenfor Aruba.
Foto: iStock

I vor tid kan livet i dette jordiske paradis nydes på én, eller gerne flere, af de 7000 øer, og måske ombord på en privat yacht med et mandskab som gerne sejler en ekstra sømil for at gøre oplevelsen uforglemmelig. Besøg de smukkeste af Antiguas 3675 strande og nyd en nykogt hummer på La Langouste på St. Barts, øen som var svensk koloni i 100 år. Se lyserøde flamingoer spankulere på hvidt puddersand på Renaissance Private Island udenfor Aruba, før du styrter ud i det azurblå hav.

Nyd det vrimlende folkeliv under karnevalet på Trinidad eller stilheden i Englishman’s Bay på Tobago, mens du nipper til en lokal lemon lime bitter.

Et af flere soveværelser på Amanyara Artist Ocean Villa på Turks and Caicos.
Et af flere soveværelser på Amanyara Artist Ocean Villa på Turks and Caicos.
Foto: Aman Resorts

Bo i historiske omgivelser i GoldenEye, den smukke villa på Jamaica hvor Ian Fleming skabte James Bond, og med Bob Marleys reggaerytmer som soundtrack til slaraffenlandet. Gå “island chic” på Little Good Harbour på Barbados hos stilikonet India Hicks, eller mød morgengryet til lyden af palmesus og bølgeskvulp på en eco lodge i Costa Rica.

Nyd udsigten mod de vulkanske tvillingetoppe Pitonerne fra bassinkanten på drømme hotellet Jade Mountain på Saint Lucia, eller oplev dit livs bedste dyk ved koralrevene langs kysten af Bonaire.

Sving golfkøllerne, og nyd den farverige luksus på Eden Roc i Cap Cana i Den Dominikanske Republik. Mærk lykken ved at få en mahi mahi, blue marlin eller barracuda på krogen. Og oplev Cuba, før dollargrinene fra 50’erne forsvinder fra gaderne, og yppige señoritas ikke længere ruller fede Cohibas mellem lårene.

Rejseforslag til Caribien


.

Private Travel Lab er en filial under Australiareiser AS. Australiareiser AS er medlem af Reisegarantifondet.

RGF logo
IATA logo
Serandipians logo