Foto: iStock

Det Indiske OCean


Verdens tredje største hav dækker 20 procent af jordens overflade.

Allerede omkring år 70 e.Kr. var området kendt blandt græske søfarere. Landene omkring var frodige og rige på ressourcer og handelen blomstrede.

Araberne handlede med kokosnødder fra Seychellerne længe før portugiserne fandt vejen dertil i slutningen af  1400-tallet, og malayere sejlede med sydøstpassaten og nordøstmonsunen frem og tilbage til Afrikas kyst.

Hollænderne navngav Mauritius før franskmændene kom og døbte øen Île de France, før den endte som britisk koloni. Seychellerne led samme skæbne. På Maldiverne hærgede pirater fra Malabarkysten i det islamiske sultanat.

Svøm med havskilpadder på Seychellene.
Svøm med havskilpadder på Seychellene.
Foto: iStock

Vor tids opdagelsesrejsende kommer med mere fredelige hensigter. Lej en motoryacht med crew og en-suite kahytter. Nyd alfresco dining ombord mens du cruiser mellem de 1192 øer i Maldivernes atoller, hvor det højeste punkt at fæstne blikket på er 2,30 meter over havet. Forkæl den du elsker i en overjordisk smuk Lagoon Villa på Gili Lankanfushi eller øgruppens nye perle, Cheval Blanc Randheli.

Tag med storfamilien på barfodsluksus på One&Only Le Saint Gérain på Mauritius’ skønne østkyst og slå dig løs i vandsport, skaldyr og bløde solsenge.

En dhoni sejler jer ud til spa øen på Cheval Blanc Randheli.
En dhoni sejler jer ud til spa øen på Cheval Blanc Randheli.
Foto: Jeff Hester/Cheval Blanc Randheli

Tag en afstikker til North Island eller Fregate Island, en blanding af tropeparadis og vildmark, og ofte omtalt som verdens smukkeste ø. Bo i én af Banyan Hill Estates flotte villaer, eller book dem alle sammen og del paradiset med din egen eksklusive gæsteliste af familie og venner.

Mød Aldabraskilpadderne på øen Curieuse på Seychellerne. Hør hvalerne synge i havet ved Mirissa Beach, og få ny energi på en teplantage i elegant kolonistil på Sri Lanka. Flyv med privat jet over havet med farve som den klareste akvamarine, til Nihi Sumba i Indonesien og omgiv dig med bæredygtig jungle luksus på ferieparadiset som rejse bibelen Condé Nasts læsere har kåret som årets bedste.

Rejseforslag til Det Indiske Ocean


Filter Categories
Alle
Maldiverne
Mauritius
Seychellerne
.

Private Travel Lab er en filial under Australiareiser AS. Australiareiser AS er medlem af Reisegarantifondet.

RGF logo
IATA logo
Serandipians logo