Foto: iStock

nord-amerika


For 40 000 år siden krydsede mennesker det isbelagte Beringstræde og bosatte sig på kontinentet som længe blev kaldt ”den nye verden”, men efterhånden skulle få navn efter den italienske søfarer Amerigo Vespucci.

Senere bragte drømmen om Amerika over 30 millioner europæere over Atlanterhavet fra starten af 1800-tallet og frem til Første Verdenskrig.

Solopgang i Monument Valley i Utah.
Solopgang i Monument Valley i Utah.
Foto: iStock

Og drømmen lever. Vi elsker The Big Apple, det pulserende gadeliv, og 24 000 restauranter venter bare på os på Manhattan. Bo på The Carlyle på Madison Avenue, hvor alle der er noget har delt bord og seng. Lej en fancy cabriolet og gør som John Steinbeck i ”Travels with Charley”; tag på et roadtrip du aldrig vil glemme. Lej hus i The Hamptons og plej kærligheden i det skønne Castle Hill Resort i Vermont.

Prøv river rafting i Grand Canyon og hiking i månelandskapet omkring det magiske Amangiri Hotel i Utah. Smag på de ædle dråber i Sonoma og Napa Valley. Glem turistfælderne i San Francisco og sæt hellere kursen mod Monterey og Carme. Men en boozy lunch på The Ivy i LA eller en hard-to-get kultvin fra kælderen hos Michelin-chéf Thomas Keller på The French Laundry i Napa har dog aldrig slået helt fejl.

Luxury glamping på Ventana Big Sur i California.
Luxury glamping på Ventana Big Sur i California.
Foto: Ventana Big Sur

Lyt til The Beach Boys og rid på monsterbølger langs stillehavskysten. Lad velmenende sjæle forkæle dig Californian Style på et lækkert hotel ved kysten eller på glamping i vildmarken i Big Sur. Læn dig tilbage med en LA Derby i rooftop-baren på Thompson Nashville før aftenens koncert i countrymusikkens tempel.

I Florida kan du mænge dig med A-listede kendisser ved poolkanten på Shore Club i Miami, eller trække dig tilbage til en luksusvilla i Sarasota. I Los Cabos ferierer filmstjernerne, men vil du hellere rejse ”low key”, skjuler Cozumel, Bermuda og Tulum et par hemmelige drømmesteder du kan gøre til dine egne.

Er sne og is mere ”your thing” end hvide sandstrande, er Canada få timer væk. Forlyst dig med randonee-ski, golf og mountain biking i bjergene omkring Whistler, eller bliv øjenvidne til isbjørnenes unikke migration fra landjorden i Northern Manitoba til isflagerne i Hudson Bay.

Rejseforslag til Nord-Amerika


.

Private Travel Lab er en filial under Australiareiser AS. Australiareiser AS er medlem af Reisegarantifondet.

RGF logo
IATA logo
Serandipians logo