Foto: David Merron Photography/Getty Images

Polerne


Om målet er 90°N eller 90°S, og om overfarten er med en ombygget isbryder fra Murmansk eller et moderne cruise skib fra Montevideo, så tager rejsen dig ind i polarisen.

Polarområderne har været en magnet for opdagelsesrejsende og pelsjægere. Mens man strides om, hvem der opdagede Nordpolen, fik Roald Amundsen æren af at være første mand på Sydpolen, da hans ekspedition i 1911 ankom til polpunktet 33 dage før britiske Robert F. Scott.

Tæt på dyreliv i Arktis.
Tæt på dyreliv i Arktis.
Foto: iStock

I Arktis venter et uendeligt hvidt landskab, som kan beundres fra skibsrælingen, forceres på ski med slæde på slæb eller beskues over kanten fra en varmluftballon, hvis vejrguderne er venligt stemte. Isbjørnen går let i et med isen, mens hvalrossen titter nysgerrigt op blandt isflagerne. På Nordpolen er der midnatssol fra forårsjævndøgn til efterårsjævndøgn, mens den livgivende guldstjerne resten af året forsvinder under horisonten. 

Med Hurtigruten til Antarktis.
Med Hurtigruten til Antarktis.
Foto: Pål Søby Vindfallet/Hurtigruten

I Antarktis lyser midnatssolen over islandskabet, når mørketiden sætter ind i vores del af verden. Når skibet runder Kap Horn, begynder eventyret for alvor. På det Sydlige Georgien yngler millioner af sæler og guldlokkede pingviner samt flere hundrede tusinde kongepingviner. Se elefantsæler, som kan dykke ned til 2000 meter og holde vejret i to timer på jagt efter føde. Gå på strandhugst i Grytviken, hvor norske hvalfangere regerede i en menneskealder, og den ulyksalige ekspeditionsleder Ernest Henry Shackleton ligger begravet.

Nip til et glas iskold champagne, mens du tager dine første skridt på den frosne overflade, omringet af buttede Weddell-sæler med øjne som Audrey Hepburn og taljemål som Alfred Hitchcock. Cruise rundt i en Zodiac mellem mægtige isfjelde på størrelse med Hurtigrutens skib, mens du indånder iskold polarluft og udånder ren adrenalin. Isfjeldene skinner som guld i sollyset, og nede i det krystalklare vand skimtes kun is, så langt øjet rækker.

Rejseforslag til Polerne


.

Private Travel Lab er en filial under Australiareiser AS. Australiareiser AS er medlem af Reisegarantifondet.

RGF logo
IATA logo
Serandipians logo