Sydamerika

Foto: Mint Images/Getty Images

Sydamerika


Det var som gaucho på pampassen i Argentina at adelsmanden og den senere troubadour Evert Taube lærte at spille guitar.

Senere sang han om Fritiof Andersson, som fik nej fra den bedårende lille Carmencita, mens de dansede tango i Samborombón. I Rio de la Plata og Montevideo danses der stadig tango til ud på de små timer. Når musikken stilner, er du klar til næste eventyr.

Regnskov i Amazonas.
Regnskov i Amazonas.
Foto: iStock

Gå efter en dosis jungle på Muyuna Amazon Lodge. Suk henført over lyserøde floddelfiner, eller vær med til at fange Cayman-alligatorer i nattemørket. Hengiv dig til en ayahuascarus med en lokal shaman, hvis du tør. Og skulle dét blive for psykedelisk, så smag hellere på en kokosnødde-meringue pie med saúvamaur fra regnskoven hos stjernekokken Alex Atala på D.O.M. i São Paulo.

Hvis du trænger til endnu mere adrenalin, så sæt kursen mod Santiago, Chile, og kør off-piste i Andesbjergene, omgivet af en hvid armé af toppe i 6000 meter over havet. Mærk blodet bruse som efter en kærlighedsnat med Carmencita, når helikopteren lander i 4500 højdemeter i terrænet over Portillo, hvor du sætter din fod i jomfruelig sne der glitrer som en million diamanter. Eller træk dig tilbage på Tierra Atacama i Atacama-ørkenen, og stir dig salig på stjernehimlen mellem aktive vulkaner og varme kilder.

Poolside på Tierra Atacama i Chile.
Poolside på Tierra Atacama i Chile.
Foto: Tierra Atacama

På Påskeøen venter 887 moai-monolitter i det fascinerende landskab, som også indbyder til vandreture og udforskning af livet i havet. Tusind tørre kilometer uden for vestkysten af Equador er Galápagosøerne hjem for 300 kilo tunge elefantskildpadder, og haviguaner som er lige så nysgerrige som de er frygtindgydende.

Dyk blandt hammerhajer og søløver, før eventyrlysten bringer dig videre til Cataratas do Iguaçu på grænsen mellem Argentina og Brasilien, hvor de modigste krydser det våde plateau til fods på klippekanten ved Devil’s Throat, mens andre får glædestårer i øjnene under rotorbladene et par hundrede meter over jorden, når de flyver over myriaderne af regnbuer som smykker de majestætiske vandfald. Og vi har endnu ikke nævnt inkaernes tabte by Machu Picchu eller de hvide pudderstrande i Cartagena på Colombias kyst.

Rejseforslag til Sydamerika


Caribien, Nordamerika, Sydamerika

Explora Journeys

14-18 dage

Fra kr. 65.500

Peru

Iconic Peru

14 dage

Fra kr. 29.500

Peru

Best of Peru & Machu Picchu

11 dage

Fra kr. 60.000

Norge, Vest-Afrika, Galapagos, De britiske øer

Hurtigruten Expeditions

11-15 dage

Fra kr. 18.500

Argentina

Lidenskabelige Argentina

11 dage

Fra kr. 55.500

Argentina, Chile

Discover Patagonia

14 dage

Fra kr. 45.500

Ecuador

Fascinerende Galapagos

16 dage

Fra kr. 140.900

.

Private Travel Lab er en filial under Australiareiser AS. Australiareiser AS er medlem af Reisegarantifondet.

RGF logo
IATA logo
Serandipians logo