Besøg også: Australienrejser · Fijirejser

Højdepunkter fra det sydlige Afrika

Foto: © G Adventures Inc.

Højdepunkter fra det sydlige Afrika


21 dage

Afrejse hele året

Cape Town, Kruger NP, Etosha NP, Sossusvlei, Victoria Falls.

Fra kr. 78.900 per person.

Denne rejse tager dig til højdepunkterne i Sydafrika, Namibia og Zimbabwe. I løbet af 3 uger besøger du ikoner som Victoria Falls, Kruger og Ethosha Nationalpark, Sossusvlei og Cape Town. Målet er naturligvis at se alle de store dyr i ”The Big 5”.

Rejsen starter i smukke Cape Town, hvor bjergkæden Table Mountain og vindistriktet Stellenbosh står på programmet. Derefter går turen til Kruger nationalpark og naturreservatet Karongwe, hvor du på flere game drives kommer helt tæt på det afrikanske dyreliv.

Derefter flyver du til Windhoek og de høje, røde sandbanker i Sossusvlei, hvor vi også vil høre mere om både moderne og gamle overlevelsesstrategier, der anvendes af de lokale «bushmen». Rejsen afsluttes i Zimbabwe ved Victoria vandfaldene, der er et imponerende syn og et minde for livet.

Unikke oplevelsesture med National Geographic Journeys

National Geographic Journeys er oplevelsesture, der giver dig en unik indsigt i rejsedestinationens kultur og natur.

Turene omfatter komfortable overnatningssteder, ledsaget af en dygtig engelsktalende rejseleder og egner sig til de fleste.

Højdepunkter

 • Nyd en naturskøn køretur langs Sydafrikas Panorama rute
 • Vandre gennem den fantastiske Kirstenbosch botaniske have
 • Oplev det dramatiske landskab i Namibia
 • Mød en forsker fra Carnivore Conservation Programme
 • Safari i Kruger og Etosha nationalpark i et åbent køretøj
 • Oplev de mægtige Victoriavandfald

Dagsprogram

Tidspunkt for ankomst er valgfrit. Du vil blive hentet i lufthavnen, der kører dig til dit hotel, hvor du vil møde din guide. Der bliver holdt et informationsmøde ca. kl. 18:00. Venligst forhør dig i hotellets reception om det nøjagtige tidspunkt for informationsmødet. Under dette møde vil der blive gennemgået detaljer for den kommende tur og du vil møde de andre gruppedeltagere samt din kontaktperson for dit ophold i Cape Town.

Besøg den smukke Kristenbosch botaniske have med en dygtig guide. Denne tur er organiseret specielt for vores gruppe – haven er blevet kåret til en af de bedste haver af National Geographic. Derefter fortsætter vi med at udforske Cape Town og tager derudover til Cape Point og besøger pingvinerne ved Boulders Beach.

Om aftenen har du mulighed for at udforske magiske Cape Town på egen hånd, hvor vi anbefaler, at du tager en tur til Waterfront, der er pakket med fantastiske restauranter.

Nyd en hel dag på egen hånd. Vi foreslår en tur op på Table Mountain eller vinsmagning i Stellenbosch.

Der er noget for en hver smag i Cape Town. Du kan tage med på en bjergtur til taffelbjerget (du kan også tage gondolen derop), slentre langs Victoria and Alfred waterfront, smage vin på en af områdets mange smukke vingårde eller mærke adrenalinen pumpe med aktiviteter som faldskærmsudspring eller dykning med hvidhajer. Cape Town har også mange museer, der fortæller om både byen og landets historie.

Ønsker du at besøge den tidligere fangeø Robben Island, skal du købe billetter direkte på museets hjemmeside. Dette er en populær attraktion, der kan være udsolgt flere måneder før ankomst. Hjemmesiden for køb af billetter er: www.robben-island.org.za

I dag flyver du til Johannesburg, hvor du igen vil blive hentet i lufthavnen og kørt til hotellet. Her møder du guiden, der vil være med dig resten af turen. I aften er der fælles grillmiddag eller Braai, som det kaldes i Sydafrika. Sydafrikanerne elsker deres Braai og de får gerne Braai hver dag, hvis muligt.

Den naturskønne Panoramarute venter dig, med stop ved Blyde River Canyon, Brouk’s Luck Potholes og God’s Window, før vi når dagens destination – campen lige udenfor den berømte Kruger Nationalpark.

Vi står tidligt op og starter dagen med en køretur gennem Kruger nationalpark i et åbent køretøj. Nyd en fantastisk udsigt over det rige dyreliv, der omfatter elefanter, løver og giraffer. Derefter kan du vælge mellem at deltage i en eftermiddagssafari, en gåtur, hvor du leder efter dyr, eller blot slappe af i campen med udsigt over vandhullet. I aften vil der blive serveret en lækker sydafrikansk middag.

I dag fortsætter vi til et privat naturreservat i Kruger området. Denne eftermiddag vil der blive holdt et foredrag med en forsker fra «Endangered Wildlife Trust’s Cheetah Metapopulation Project», der vil fortælle om deres indsats i arbejdet for beskyttelse af geparder og andre rovdyr. Dette National Geographic sponsoreret projekt er en del af Big Cats Initiative. Derefter vil forskeren tage med os på aftenens safaritur.

De næste to dage kan du lede efter bøfler, elefanter, leoparder, løver og næsehorn, bedre kendt som Afrikas «Big Five». Med over 9000 hektar er Karongew private naturreservat hjemsted for mange spændende skabninger og vores safariture giver dig mulighed for at opleve alle de safaridyr du har drømt om at se.

Stå op før solen (omkring kl. 5) og nyd morgenkaffen, før du hopper ombord i den åbne safaribil. Tilbage på vores overnatningssted er det tid til brunch og lidt tid på egen hånd. Snak med de andre i gruppen eller gå en tur i haven og nyd lidt «high tea». Derefter er det tid til endnu en safaritur og når du har fået krydset endnu flere dyrearter af på din liste, er der tid til en opfriskning inden aftensmaden.

Efter en sidste morgensafari kører vi tilbage til Johannesburg. Der er mulighed for at snakke om vores safarioplevelser over en fælles middag på gæstehuset.

Hav passet parat, eventyret fortsætter i Namibia. I dag bliver vi mødt af nye rejsende, der skal fortsætte med os på turen, så hvis du har lyst, kan du deltage i et nyt informationsmøde.

Gennem bilruden kan du beundre det dramatiske landskab, når vi kører ud i ørkenen til Sesriem, den perfekte startbase for Namib-Naukluft Nationalpark. Slap af med en kølig drink ved poolen, mens du nyder den fantastiske solnedgang.

Er du klar til at tage en masse billeder? Vi kører ind i Namib ørkenen for at besøge Sossusvlei og Deadvlei- dødens dal. To skridt frem og et halvt tilbage – benene bliver trænet, når du forsøger at klatre op ad disse sandbanker. Når du er kommet lidt op i højderne, vil du forstå, hvad alle taler om; hvidt, forstenet mudder med sortsvedte træer, der døde for 600-700 år siden, indrammet af røde sandbanker, der rejser sig i 300-400 meters højde. Dette er din udsigt. Tag billeder, både til kameraet og erindringen. Et lille tip til dem, der er i kontakt med sit indre legebarn: løb nedad sandbankerne, såfremt dine ben kan bære dig. Det føles som om du flyver!

I dag fortsætter vi rejsen gennem et skiftende ørkenlandskab, hold godt øje med zebraer, koduer, springbukke og oryx antiloper. Vi stopper i den maleriske by Solitaire for en kort pause, før vi tager videre ud i landdistrikterne. I Solitaire møder vi en af de lokale, der tager os med på en køretur og fortæller os om, hvordan «bushmen» overlever i denne afsidesliggende region i dag, og hvordan de levede i gamle dage.

Det er ikke kun de store dyrearter, vi leder efter, men også de små, der formår at overleve under disse vanskelige forhold, såsom slanger, gekkoer, edderkopper og insekter. Du vil også lære mere om, hvordan de har tilpasset sig denne tørre region. Derefter fortsætter vi op langs Atlanterhavskysten til Swakopmund.

Nyd dagen ved kysten. Hvad med at prøve sandsurfing nedad en sandbanke, en cykeltur i det omkringliggende område eller blot en lille gåtur i byen? Du vil med garanti finde noget, der har interesse i denne charmerende by, der bærer præg af både tysk og afrikansk kultur.

I dag skal vi besøge helleristningerne ved Twyfelfontein, det vartegn, der var det første fra Namibia til at blive opført på UNESCOs verdensarvsliste. Det siges, at området huser den største samling af bushmen malerier og helleristninger i hele Afrika, med mere end 2500 styk, der er mellem 2000 og 5000 år gamle.

Efter at have rejst gennem den endeløse ørken, bliver det godt at besøge de grønne områder i Etosha nationalpark. På vejen besøger vi den forstenede skov, der kan dateres til ca. 280 millioner år tilbage i tiden. Det var en lokal bonde, der opdagede de fossile træstammer i 1940’erne.

Stå op før solen, i dag tager vi på morgensafari. I et åbent safarikøretøj sætter vi i gang med at lede efter Afrikas berømte «Big Five»; løve, næsehorn, leopard, bøffel og den hurtige gepard. Dyrene samler sig omkring vandhullet, så hav kameraet klart til at tage billeder af de mange dyr, idet vi forsigtigt kører mod vandhullet. Resten af dagen er til fri disposition, slap af ved lodgen, tag en svømmetur eller tag med guiden på en ny safaritur. Vores lodge har en perfekt beliggenhed, så læn dig tilbage og nyd solen gå ned over nationalparken.

Efter morgenmaden besøger vi Cheetah Conservation Fund, et globalt feltforsknings- og uddannelsesanlæg, grundlagt af Dr. Laurie Marker, hvis forskning er blevet støttet af National Geographic.

Vi får en rundvisning på centeret af en af forskerne og lærer om den forskning, de arbejder på. Vi håber ikke, at geparderne er for sky, så vi kan få dem at se på nært hold, før vi kører videre mod Windhoek.

Vi flyver til Zimbabwe og med en tur gennem et lokalt marked, kan du få et indblik i, hvordan livet er i Zimbabwe. Du vil også møde en lokal familie og høre deres historier om livet i Zimbabwe, mens du hjælper med at forberede en traditionel Zimbabwisk middag.

I dag vil du få mulighed for at opleve det mægtige vandfald på nært hold, resten af dagen er til fri disposition. Der er masser af aktiviteter at vælge imellem. Lige fra souvenirshopping til rafting, helikoptertur, kanoture og meget mere.

Vandtågen fra Victoria Falls kan stige til mere end 400 meter. Lokale stammer plejede at kalde vandfaldet Mosi-o-Tunya eller ”røgen, der tordner”. Det var David Livingstone, der døbte vandfaldet efter dronning Victoria, da han så vandfaldet for første gang i 1855.

Ikke klar til at rejse hjem? Tag kontakt til os og vi kan hjælpe med at forlænge dit ophold eller booke et fly til en ny destination.

Billedgalleri


Rejsefakta


Kort

Højdepunkter fra det sydlige Afrika.

Pris

 • Fra kr. 78.900 per person i dobbeltværelse.

Prisen inkluderer

 • Flyrejse t/r København – Sydafrika//Zimbabwe.
 • Hotel (14 nætter), guesthouse (2 nætter), komfortabel safari camp (2 nætter), komfortabelt telt eller hytte (2 nætter)
 • 20 morgenmad, 3 frokost og 10 aftensmad
 • Ankomst transfer
 • Orienteringstur i Cape Town
 • Udflugt til Kap det gode Håb og Boulders Beach
 • Panorama ruten (naturskøn køretur)
 • Krüger nationalpark med safari i åbent køretøj
 • Sossusvlei ørkenudflugt
 • Ørkenudflugt med lokal guide
 • Twyfelfontein helleristninger
 • Besøg i den forstenede skov
 • To safarier i åbent køretøj i Etosha
 • Indenrigsfly
 • Al transport til/fra destinationer og inkluderede aktiviteter

Prisen inkluderer ikke

 • Valgfrie aktiviteter
 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Personlige udgifter
 • Drikkevarer og måltider, der ikke fremgår af rejsebeskrivelsen
 • Evt. drikkepenge til lokale guider og chauffører

Vi tager forbehold for ændringer i programmet.

Foranstaltninger til infektionskontrol

Læs hvad G Adventures gør for at undgå smittespredning og for at gøre rejsen så sikker som muligt (eksternt link, information på engelsk).

Lad os skræddersy den perfekte rejse.

Udfyld skemaet nedenunder og få et uforpligtende tilbud.

Generell forespørsel - ny fra 19.06.23

Flere rejseforslag


Kenya, Tanzania

SkySafari East Africa

15 dage

Fra kr. 136.500

Sydafrika, Zimbabwe

Safari in style – Sydafrika og Zimbabwe

13 dage

Fra kr. 163.500

.

Private Travel Lab er et brand under Australienrejser Aps, som er ansvarlig arrangør. Australienrejser er IATA-agent og medlem af Rejsegarantifonden.

rejsegarantifonden
IATA logo
Serandipians logo