Besøg også: Australienrejser · Fijirejser

Hurtigruten Expeditions

Foto: Hurtigruten

Hurtigruten Expeditions


Hurtigrutens vigtige rolle for kystsamfundene langs den norske kyst i over 100 år er velkendt for de fleste. I de sidste 20 år er Hurtigruten blevet verdensledende inden for ekspeditionsrejser til nogle af de mest fjerntliggende steder i verden. Fra Arktis i nord til Antarktis i syd besøger ekspeditionsskibene nu over 200 destinationer i 30 forskellige lande.

De fleste ekspeditioner har en varighed på 2-3 uger. De mest eventyrlystne kan mønstre på et skib, der tager dem fra pol til pol – den længste rejse er på hele 93 dage.

Se aktuelle krydstogter

Eventyrlyst og komfort

Skibene er specialbygget til at udforske de farvande andre krydstogtskibe ikke egner sig til, og ombord venter der mindst lige så meget luksus og komfort, som man er vant til på krydstogter. Destinationerne og omgivelserne er dog noget helt unikt, der ikke kan sammenlignes med et almindeligt krydstogt.

Ekspeditionerne tager eventyrlystne passagerer til steder, som få andre har været før dem. Du kan vælge mellem alt fra rejser inspireret af en stolt tradition af norske sømænd og polarforskere, til at gå i Charles Darwins fodspor på Galápagos.

Tæt på natur og dyreliv

Om bord på skibene er der etableret et separat science center med fokus på natur og dyreliv på den pågældende ekspedition. Ved landgang og udflugter på lavt vand anvendes mindre motorbåde eller kajakker, hvor det er muligt. På den måde kan du komme helt ind i den uberørte natur og lade den være lige så uberørt.

En del af besætningen på skibene er et separat ekspeditionshold. Det er en håndplukket gruppe af specialister, videnskabsmænd og eventyrere. De har alle stor viden og erfaring og vil være guider og lære dig mere om sikkerhed, bæredygtighed og videnskab.

Gastronomiske højdepunkter

De større skibe har tre restauranter med forskellige koncepter og fælles for alle Hurtigrutens ekspeditionsskibe er, at de tilbyder en ekstraordinær madoplevelse baseret på årstidens råvarer. På Helgelandskysten kan du forvente håndplukkede kammuslinger høstet i samme farvande som sejladsen og endnu længere mod nord kan en ekstra mør rensdyrfilet dukke op på á la carte-menuen.

Fokus på klima og miljø

Bæredygtighed og så lille et fodaftryk som muligt står højt på prioritetslisten for Hurtigruten Expeditions. Tre af de otte ekspeditionsskibe har fået installeret en batteripakke, så bådene er i hybridklassen og flere er på vej. I disse dage opgraderes flåden løbende, så skibene kan bruge landstrøm, når de er i havn og flere går over til biodiesel med en reduktion på 80 procent i udledning. Blandt de rederier, der sejler i Arktis, har Hurtigrutens skibe det laveste CO2-fodaftryk.

Billedgalleri


MS Fridtjof Nansen


Hurtigruten Expeditions.
MS Fridtjov Nansen i Trollfjorden.
Foto: Andrea Klaussner / Hurtigruten

MS Fridtjof Nansen er den seneste tilføjelse til ekspeditionsflåden, som nu har otte skibe. Hun er bygget så sent som i 2020 og har hybridteknologi, der gør det muligt at sejle på el. Det er et af de største skibe i flåden og søsterskibet til MS Roald Amundsen.

På øverste dæk er der en “sti” rundt om dækket på 150 meter, hvis du vil ud at løbe, og er det for koldt, er det bare at gå en tur i det veludstyrede fitnesscenter. På soldækket er der både pool og spabad med panoramaudsigt, vandet opvarmes med overskudsvarme fra maskinrummet.

Kahytterne har et gennemtænkt design og funktionalitet. De er stilfuldt indrettede i skandinaviske naturmaterialer som granit, eg, birk og uld. De største hytter har egen balkon, nogle af dem også udendørs spabad.

Nyd dine måltider ombord på Aune; hovedrestauranten, Fredheim; med internationalt køkken eller Lindstrøm; den særlige restaurant, hvor du kan opleve raffineret, moderne norsk og nordisk madlavning.

Fakta om MS Fridtjof Nansen

Byggeår: 2020 (Kleven Yards, Norge)
Længde: 140 meter
Bredde: 23,6 meter
Passagerkapacitet: 528
Fart: 15 knop

Aktuelle krydstogter


Ecuador, Galapagos

Ekspeditionskrydstogt til Galápagosøerne

11 dage

Fra kr. 57.700

Antarktis, Argentina

Seværdigheder i Antarktis

12 dage

Fra kr. 51.700

Lad os skræddersy den perfekte rejse.

Udfyld skemaet nedenunder og få et uforpligtende tilbud.

Generell forespørsel - ny fra 19.06.23

Flere krydstogt


Caribien

Klassiske Caribien

10 dage

Fra kr. 38.900

Canada

The heart of the Northwest Passage

9 dage

Fra kr. 48.200

.

Private Travel Lab er et brand under Australienrejser Aps, som er ansvarlig arrangør. Australienrejser er IATA-agent og medlem af Rejsegarantifonden.

rejsegarantifonden
IATA logo
Serandipians logo