Besøg også: Australienrejser · Fijirejser

Brasiliens højdepunkter fra nord til syd

Foto: Gondwana Brazil

Brasiliens højdepunkter fra nord til syd


27 dage

Afrejse hele året

Fortaleza, Jericoacoara, Barra Grande, Atins, São Luís, Manaus, Rio de Janeiro, Paraty, Ilha Grande, Iguacú, São Paulo

Fra kr. 77.900 per person

Amazonas regnskoven, Rio de Janeiro, Lencóis Maranhenses National Park og Iguacú vandfaldet – denne tur inkluderer alt, hvad i har drømt om i Brasilien – og lidt til. Undervejs venter både store naturoplevelser og et indblik i Brasiliens mangfoldige kultur. Fra små landsbyer i regnskoven, hvor urbefolkningen lever på traditionel vis, til det travle byliv i Rio de Janeiro.

Fortaleza

I ankommer til Brasiliens nordøstlige kyst, nærmere bestemt Fortaleza. Den store og smukke bystrand med skyskrabere i baggrunden sammenlignes ofte med Miami. Fortaleza var længe en primært indenlandsk turistdestination, men i de senere år har amerikanere og europæere også fået øjnene op for Brasiliens fjerdestørste by. En uge efter rejser i vestpå langs kysten med privat transfer mellem destinationerne.

Første stop er Jericoacoara, hvor i skal overnatte to nætter. Jericoacoara er en lille fiskerby med en vidunderlig strand og afslappet atmosfære. Dagligdagen foregår i et roligt tempo, i en by, der først fik elektricitet og veje på denne side af årtusindskiftet.

Barra Grande og Atins

Barra Grande Beach er kendt som en af ​​Brasiliens bedste strande med dets postkortsmukke omgivelser og krystalklart vand. Biler er et relativt sjældent syn, og der er heller ingen højhuse. Her bliver i én nat, inden turen går videre med bil og båd til Atins. Hverken ord eller billeder kan beskrive det unikke landskab, der venter, hvor især mosaikkerne af klitter og laguner i nationalparken Lencóis Maranhenses er en helt unik oplevelse. Den mest almindelige måde at udforske området på er ved at leje en ATV, men det kan også klart anbefales at komme med på en ridetur i en lille gruppe med guide, og dermed få den komplette naturoplevelse.

Efter to nætter i Atins fortsætter rejsen mod vest langs kysten til delstatshovedstaden São Luís. Byen blev grundlagt i starten af ​​det 17. århundrede, og mange af bygningerne fra de følgende to århundreder er stadig intakte. Blandt andet kirker, springvand og monumenter, som har givet byen en velfortjent status som verdensarvssted på UNESCOs liste. Er i mere fristet af strandliv og noget koldt i et glas på en fortovsrestaurant, så er vejen fra den gamle bydel til den hyggelige strandpromenade kort.

São Luís er også den sidste destination, i besøger på den nordøstlige kyst, inden nye eventyr venter inde i landet. Næste stop: Amazonas regnskoven.

Amazonas

Manaus er også kendt som “Tropernes Paris” og “Amazonas metropol”. Byen blev grundlagt allerede i 1669 og har i dag omkring to millioner indbyggere. Både befolkning og velstand skød kraftigt i vejret i takt med efterspørgslen på rågummi i begyndelsen af ​​det 20. århundrede. Arkitekturen i bybilledet bærer tydelige præg af den koloniale storhedstid, og i særdeleshed Teatro Amazonas.

Brug dagen til at slappe af, til at udforske denne spændende by, eller tag med på en sightseeingtur for at lære mere om de forskellige epoker, der har sat deres præg på Manaus gennem byens historie. Der er også et bredt udvalg af restauranter med autentisk mad baseret på regnskovens råvarer og den oprindelige befolknings madkultur.

Opdagelsesrejse i regnskoven

Efter opholdet i den urbane oase Manaus står det på flodkrydstogt og selve regnskoven. De næste tre dage tilbringes ombord på en flodbåd, hvor i kommer til at opleve Amazonas på tætteste hold. Alle måltider er inkluderet, og i sover i hængekøjer ombord på båden. Dyrelivet vil variere med årstiderne, men i kan forvente at se blandt andet kæmpeoddere, lyserøde ferskvandsdelfiner og farverige fugle. I takt med at båden sejler længere væk fra civilisationen, bevæger i jer også ind i jaguarens rige, men man skal være heldig for at få øje på en.

Omgivelserne ændrer sig gradvist, fra storbylivet i Manaus til mere sporadiske bebyggelser langs floden, hvor mange bor i husbåde, der danner små, flydende samfund. I besøger også en landsby, hvor urbefolkningen lever på traditionel vis.

Dagen efter byder blandt andet på en guidet vandretur i regnskoven, hvor i lærer mere om flora, fauna og planternes betydning i regnskoven både for moderne medicin og oprindelige folk.

Den tredje dag af flodkrydstogtet begynder med fuglekiggeri tidligt om morgenen. I besøger en lidt større landsby og padler i kano for at komme til mindre flodlejer. I denne del af floden er der mange delfiner, og den gensidige nysgerrighed mellem mennesker og delfiner er for mange turens helt store højdepunkt. Om aftenen venter et grillmåltid, som tilberedes og serveres på flodbredden.

Efter morgenmaden den sidste dag er der endnu en delfinsafari på vej tilbage til Manaus, hvor i igen tjekker ind på hotellet for en nat.

Rio de Janeiro

Efter at have oplevet Amazonas regnskoven og de søvnige kystbyer i nord, kommer der et markant temposkift, når i lander i Rio de Janeiro. Byen har verdensberømte ikoner som Jesus-statuen og Copacabana-stranden, men også en række skjulte perler. For en idyllisk og afslappende start på dagen anbefales Parque Lage til morgenmad. Her er i lidt udenfor turisternes mainstream, omgivet af frodige haver og historiske bygninger med smuk arkitektur. Ønsker i autentisk brasiliansk mad til frokost, er der mange gode muligheder i bydelen Santa Teresa.

Udover førnævnte Copacabana bør i også tage et smut forbi nabostranden Ipanema Beach. Den har bevaret en højere hipsterfaktor med sine mange gallerier og barer med forskellige temaer. Aktiviteten på stranden er præcis, hvad man forbinder med Brasilien; legende og passionerede mennesker, der nyder livet med rytmisk musik, svømning og boldspil. Blandt de mange, der spiller fodbold og volleyball på stranden, vil i se både glade amatører og boldkunstnere. Måske spotter i endda den næste Neymar eller Pelé?

Paraty

Næste stop er Paraty, en farverig og charmerende lille kystby cirka halvvejs mellem Rio og São Paulo. Den gamle bydel fra 1700-tallet er bilfri, og man behøver ikke at være særlig opsat på arkitektur for at blive imponeret af de udsmykkede bygninger fra kolonitiden.

Paraty er ikke kun kendt for sine mange festivaler og kulturelle begivenheder. Byen er også et yndet rejsemål for “foodies” fra både ind- og udland. Blandt de mange gode spisesteder er især fisk og skaldyr i fokus, men i finder alt lige fra brasilianske specialiteter til indiske, kinesiske og italienske.

Ilha Grande

Nu venter tre nætter på den naturskønne ø Ilha Grande. Fra Paraty tager i en rutebåd halvanden time ud i skærgården langs det, der ofte kaldes den grønne kyst.

Her er grønt og frodigt, men i modsætning til i junglen er skoven mere åben og lettere at færdes i. Det krystalklare vand myldrer med spændende liv, som gør området perfekt til snorkling og dykning. Øen er bilfri, og der er heller ingen højhuse. Vandrestier i varierende sværhedsgrader giver jer mulighed for at opleve dette vidunderlige økosystem på egen hånd, både på land og til vands.

Foz do Iguacú

På grænsen mellem Brasilien og Argentina ligger det berømte vandfald Foz do Iguacú. Iguacú er urbefolkningens betegnelse for meget vand, og stedet lever uden tvivl op til sit navn. Vandfaldene er et majestætisk skue, som hverken ord eller billeder yder retfærdighed. Man skal se det med egne øjne for at forstå, hvilke kræfter der er i gang.

Vandsystemet har i alt 275 vandfald og det højeste er hele 80 meter. Mere vand passerer her i sekundet end noget andet sted i verden. På begge sider af floden, som vandfaldene løber ud i, er der naturlige højder, der giver en spektakulær udsigt. Her kan selv en amatør med mobilkamera tage billeder, der ligner noget, der er blevet trykt i National Geographic.

Floden danner også grænsen mellem Brasilien og Argentina. På den argentinske side kan man følge et netværk af gangbroer og stier mellem udsigtspunkterne, og derudover komme så tæt på vandfaldene, at man bliver våd. Fra den brasilianske side får i dog det bedste overblik. Forskere skændes om, hvilken side der tilbyder den bedste oplevelse, men i har stadig tid til at udforske dem begge. Det er også muligt at komme med på en guidet tur med firehjulstrækker i den tropiske skov, der omgiver området.

I rejser hjem via São Paulo, hvor der også er inkluderet en overnatning. Rejsen kan både afkortes og forlænges i forhold til den skitserede rejseplan.

Billedgalleri


Rejsefakta


Kort

Højdepunkter

 • Sol- og strandliv i Jericoacoara og Barra Grande
 • Lencóis Maranhense Nationalpark
 • Flodcruise i Amazonas regnskoven
 • Storbyliv i Rio de Janeiro
 • Kultur og gastronomi i Paraty
 • Naturoplevelse på Ilha Grande
 • Vandfaldene i Iguacú

Pris

 • Fra kr 77.900,- per person på Economy Class
 • Fra kr 98.900,- per person på Business Class (Economy Class indenrigs)

Pris per person når to rejser sammen.

Prisen inkluderer

 • Fly i økonomiklasse København – Fortaleza / São Luis – Manaus – Rio de Janeiro – Iguacú – São Paulo – København
 • Alle transfers fra ankomst til afgang
 • Morgenmad på alle hoteller
 • Sightseeing/udflugt i São Luis, Barra Grande, Atins og Jericoacoara
 • Indgangsbillet og udflugt i Iguacú Nationalpark
 • 1 nat på hotel i Fortaleza
 • 2 nætter på hotel i Atins
 • 1 nat på hotel i Barra Grande
 • 2 nætter på hotel i Jericoacoara
 • 1 nat på hotel i São Luis
 • 3 nætter på flodkrydstogt med helpension
 • 3 nætter på hotel i Manaus
 • 3 nætter på hotel i Rio de Janeiro
 • 2 nætter på hotel i Paraty
 • 3 nætter på hotel på Ilha Grande
 • 3 nætter på hotel i Iguacú
 • 1 nat på hotel i São Paulo

Prisen inkluderer ikke

 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Personlige udgifter
 • Drikkevarer og måltider, der ikke fremgår af rejsebeskrivelsen
 • Aktiviteter ikke inkluderet
 • Drikkepenge til lokale guider og chauffører

Rejsen kan forlænges og udvides med flere destinationer.

NB! Rejseforslaget kan justeres

Du kan naturligvis få rejsen som den er sat op her. Du kan også fortælle os hvad du ønsker, både hvad angår oplevelser, standard og rejselængde, så vi kan komme med et forslag der passer til dig og dit budget.  

Lad os skræddersy den perfekte rejse.

Udfyld skemaet nedenunder og få et uforpligtende tilbud.

Generell forespørsel - ny fra 19.06.23

Flere rejseforslag


Argentina, Chile

Discover Patagonia

14 dage

Fra kr. 45.500

Argentina, Brasilien

Oplevelsesrejse i Brasilien og Argentina

15 dage

Fra kr. 41.500

.

Private Travel Lab er et brand under Australienrejser Aps, som er ansvarlig arrangør. Australienrejser er IATA-agent og medlem af Rejsegarantifonden.

rejsegarantifonden
IATA logo
Serandipians logo